Resurser

Med naturen som läromästare

Om du är intresserad av hur en hållbar hästhållning kan se ut har jag nyligen startat en hemsida/blogg om projektet på Fridhem.

Allt har sin inledning i två insikter:
– Den första insikten är att om jag värnar om en individuell häst så kan jag inte göra det utan att också värna om allt annat i vår omgivning – gräset, vattnet, insekterna, människorna.
– Den andra insikten handlade om den ännu större miljön och klimatet, om de sex hästar som lever här utgör en belastning för miljön på grund av beslut som jag fattar kring deras liv så är det svårt att rättfärdiga att ha dem här. Men tänk om de istället kan vara en del av lösningen, om jag gör andra och bättre val?

Brev

Med ojämna mellanrum skickar jag ut Brev från Med hästen som läromästare. Detta är just nu mitt främsta forum för att dela med mig av hästarnas och mitt arbete.

De senaste åren har jag undrat hur många av mina tankar om hästarna som egentligen kommer ifrån mig. Jag upplever att saker som jag går och tänker på ofta bekräftas av dem på ett eller annat sätt. Men att sedan också kunna sätta sig ner och få vara en del av samtal där de delar den typ av visdom som du får ta del av i breven, då tar orden för att beskriva min tacksamhet slut. Skriv upp dig genom att maila tina@tinakolhammar.se!

Blogg

Bloggen på denna sida uppdateras oregelbundet.

Miopodden

Miopodden är ett utrymme för filosofiskt och abstrakt tänkande med Emelie Cajsdotter och Tina Kolhammar. Syftet är att utmana medvetandets gräns utan ambition att hitta några färdiga svar, eller slutsatser – snarare tvärtom. Samtal med djur och natur är utgångspunkten och hästen Mio, som podden är uppkallad efter, är en av lärarna.Du som lyssnar följer med helt från början, vi har inte gjort några speciella förberedelser eller diskuterat vad vi ska prata om innan vi faktiskt gör det. Vi lär oss medan detta pågår och det kommer du märka. Vi utvecklas i de nya roller som det innebär att göra en podcast tillsammans, i samtalet med varandra, i relation till dig som lyssnar och i podcasten som format. Vi är också väldigt entusiastiska inför möjligheten och ämnet, därför går det lite snabbt ibland. Har du frågor eller funderingar kring det vi pratar om, eller inte pratar om, som du vill att vi diskuterar vidare i podden så hör gärna av dig till tina@tinakolhammar.se. 

Väldigt välkommen till Miopodden!

Omslagsfoto: Karin Henriksson
Musik: Kristoffer Johansson

Häst och ryttare – en podcast med Susanna och Tina

Detta är podd för hästnördar, med sadelkammarsnacket som du saknat! Vi pratar hästar, träning och tävling men också mental träning och personlig utveckling.
Häst & ryttare är en podd för dig som rider, hanterar hästar eller har hästar som intresse. Det är också en podd för dig som intresserar dig för hur du genom mental träning skulle kunna göra din hästs och dina prestationer och ert samspel ännu bättre.
I Häst & ryttare avhandlas en mängd olika ämnen som en hästmänniska möter i sin vardag utifrån både hästen och människans perspektiv och med en nyfikenhet inför hur man kan utvecklas och ta sig framåt.
Podden görs av Tina Kolhammar och Susanna Davidsson.

Varmt välkomna att utvecklas med oss!